Malzemeler :
- 100 gr hamsi
- Bir büyük domates
- Bir soğan
- Demet maydanoz
- Bir tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su, tuz, karabiber
Yapılışı: Hamsiler temizlenir, kılçıkları çıkarılır ve tahta üzerinde 1 cm'lik parçalar halinde kesilir. Bu parçalar 5 dakika kadar haşlanıp, suyu süzülür. Diğer tarafta, un tereyağı ile kavrulur. Rendelenmiş domates ve soğan una eklenip, birkaç dakika karıştırılır. Su kaynatılıp, bu karışımın üzerine ilave edilip, iyice karıştırılır. Hamsiler, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra 5 dakika daha pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Etiket:
Yemeklerimiz