RİZE ŞEHİTLERİ

RİZE ŞEHİTLERİ


Jandarma Çavuş Resul AKSOY

 

Mehmet ve Hatice AKSOY 'un 5. çocuğu olarak 1965 yılında Rize 'de doğdu. İlk ve Ortaokulu Kalkandere 'de okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 30.09.1986 tarihinde Yüksekova 'dan Şemdinli 'ye giderken pusuya düşürülmesi sonucu şehit olmuştur.

Bekar olarak şehit olan Resul AKSOY 'e Allah 'tan Rahmet diliyoruz.


 

Piyade Binbaşı Ömer AKTUĞ

 

1949 yılında Rize-Çamlıhemşin 'de dünyaya gelen Ömer AKTUĞ, İlk ve Orta öğrenimini Şavşat 'ta yaptıktan sonra Erzincan Askeri Lisesi'ni kazandı. 1966 yılında Erzincan Askeri Lisesi'ni bitirerek Kara Harp Okulu'na girdi.
1966-67 ve 1967-68 yıllarında Harp Okulu'nu "iyi" derece ile tamamladıktan sonra 1969 yılında 22. dönem Subay Kursu'nu başarı ile bitirerek Sivas Er Eğitim Tugayı'nda Teğmen olarak göreve başladı.
Daha sonra Kars-Sarıkamış 'ta görev yaptı. Bu sürede Isparta-Eğridir de komando eğitimi, Ankara 'da paraşüt kursu ve İstanbul da dalış eğitim kurslarına katıldı.
1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs-Lefkoşa 'da görev yaptı. Bu görevini tamamladıktan sonra İstanbul - Çekmeköy ve daha sonra Kırklareli-Vize ' de görev yaptı.
En son görev yeri Hakkari-Şemdinli 'de binbaşı rütbesi ile görev yapmaktayken 1987 yılında bölücü teröristlerle girişilen silahlı çatışmada şehit oldu. Mezarı İstanbul-Edirnekapı Şehitliği'ndedir.
Evli ve iki erkek çocuk babası olan Şehit Ömer AKTUĞ 'a Allah 'tan Rahmet diliyoruz


 

Jandarma Er Orhan BAYNAZOĞLU

 

Şehit Jandarma Eri Orhan BAYNAZOĞLU Rize ili Pazar ilçesi Irmak Köyü'nde 12 Temmuz 1966 tarihinde doğdu. Baba adı Hasan, ana adı Havva 'dır.
Şehit Jandarma Eri Orhan BAYNAZOĞLU 06 Aralık 1987 tarihinde Mardin-Derim Kellek mevkiinde yasadışı unsurlarla çıkan çatışmada şehit olmuştur. Mezarı Irmak köyü'ndedir.
Şehidimiz evli olup, 11 yaşında Elif isminde bir kız çocuk babasıydı.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Komando Er Cavit KÖROĞLU

 

Kazım ve Fatma KÖROĞLU'nun tek çocuğu olarak 07.12.1967 tarihinde Rize-Fındıklı'nın Kıyıcık Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu Kıyıcık İlkokulu'nda okudu. Fındıklı Ortaokulu'ndan ayrıldı. Askere gidinceye kadar serbest çalıştı.
Tunceli il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 25.10.1988 tarihinde Çemişkezek-Toros Köyü'nde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Allah Rahmet eylesin.


 

Jandarma Er Cumalı AYÇİÇEK

 

Hasan ve Safiye AYÇİÇEK 'in çocuğu olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 16.05.1970 tarihinde doğdu. İlkokulu Ardeşen Cumhuriyet İlkokulunda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 11.04.1991 tarihinde Bingöl-Yaylıdere-Kalkan Mezrası mevkiinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı
Allah rahmet eylesin.

 


Jandarma Er İdris DEMİRBAŞ

 

İshak ve Emine DEMİRBAŞ 'in çocukları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul mezunudur. 26.02.1991 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Diyarbakır-Silvan 10. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Hakkari-Çukurca 3/118 Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. Çayırlı Sınır Tabur Komutanlığı emrinde görevli iken 25.10.1991 tarihinde teröristlerle yapılan çatışma sonucunda şehit olmuştur. Mezarı Çayeli'nin Yeşiltepe Köyündedir. Şehit olduğunda bekardı.
Allah rahmet eylesin.

 


Jandarma Çavuş Nedim KÜÇÜK

 

Yusuf ve Emine KÜÇÜK 'ün oğulları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. Ortaokul mezunudur.
27 Şubat 1991 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere Bilecik 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiş olup, temel eğitimini tamamladıktan sonra Eruh ilçesi Jandarma komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. Burada askerlik görevini yapmakta iken 01.02.1992 tarihinde Eruh Tünekpınar Jandarma Karakol Komutanlığı'nın kuzeydoğusunda bulunan Kürsitepe 'den yuvarlanan çığın Tünekpınar Jandarma Karakol hizmet binasına düşmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı İzmit'in Derince ilçesindedir.
Allah Rahmet eylesin.


 

Jandarma Er Halil SADIKOĞLU

 

1971 yılında Rize de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Melahat'tır
Siirt il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 01.02.1992 tarihinde Şirnak-Tünekpınar Jandarma Karakoluna çığ düşmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Sütlüce Köyündedir.
Şehidimize Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Onbaşı Muhammet ŞEREMET

 

Ali ve Fatma ŞEREMET'in oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 1971 yılında doğdu. Liseyi bitirmeden ayrıldı.
Silopi-Şirnak 2. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 18.02.1992 tarihinde Şirnak-Silopi Akteke Karakolu yakınlarında erzak götüren aracın mayına çarpması sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Şehidimize Allah'tan Rahmet diliyoruz


 



Piyade Er Nurettin KADIOĞLU

 

Şehit Piyade Er Nurettin KADIOĞLU, Rize ili Pazar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 15.04.1971 tarihinde doğdu. Baba adı Mehmet, Anne adı Gülizar. İlk okulu Pazar Cengiz Topel İlkokulu'nda okudu.
Şehit Piyade Er Nurettin KADIOĞLU 02.07.1992 tarihinde Şirnak ili, Güçlükonak ilçesi, Taşkonak mevkiinde çıkan çatışma sonucu şehit olmuştur. Bekar olarak şehit olan Nurettin KADIOĞLU 'nun mezarı Cumhuriyet Mahallesi'ndedir..
Şehidimize Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Er Hızır KARAOSMAN

 

Rize ili, Güneysu ilçesi, Selamet köyü'nde 07.09.1971 tarihinde Necati ve Fatma KARAOSMAN 'in beşinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Selamet Köyü İlkokulunda, Ortaokulu Rize Merkez Zihni Derin Orta okulunda bitirdi. Rize Lisesi 2. sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar serbest çalıştı ve nişanlandı.
1991 yılında askere gitti. Hakkari-Şemdinli 1/118 Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nda jandarma eri olarak görev yaparken 30 Ağustos 1992 tarihinde Alan Jandarma Sınır Komutanlığı bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu. Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Piyade Er Yakup BIYIK

 

Aslan Cabir ve Emine BIYIK'ın dördüncü çocuğu olarak 15.03.1971 tarihinde Rize ili Güneysu ilçesinin Güneyli Köyü'nde doğdu. İlkokulu Güneyli Köyü İlkokulu'nda bitirdi. Güneysu Ortaokulunun 2. sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 29 Eylül 1992 tarihinde Şemdinli-Derecik Köyü bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz


 

Jandarma Komando Er Aziz YILDIZ

 

Rize ili Güneysu ilçesinin Adacami Köyü'nde 23.10.1971 tarihinde Mehmet ve Mihriban YILDIZ'ın onuncu çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Adacami İlkokulu'nda okudu. Askere gidinceye kadar çay fabrikalarında işçi olarak çalıştı.
1971/4 tertip olarak acemi eğitimini yapmak üzere Manisa Kırkağaç Komando Taburu'na gitti. Şirnak ilinde Fındık 6. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda Jandarma Komando eri olarak askerliğini yaparken 22 Ekim 1992 tarihinde Fındık 'ta çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Komando Er Muharrem EKŞİ

 

Cemal ve Fatma EKŞİ'nin 7. çocuğu olarak Rize'nin İkizdere ilçesi Demirkapı Köyü'nde 15.08.1972 tarihinde doğdu. İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Askere gidene kadar inşaat işçisi olarak İstanbul 'da çalıştı.
1972/1 tertiple acemi eğitimi için Manisa Kırkağaç Komando Taburu'na gitti. Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 28.10.1992 tarihinde sınır ötesi harekata katıldı. Kuzey Irak'ın Pirbela bölgesinin kuzeyinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Kendisine Allah'tan Rahmet diliyzoru


 

Jandarma Er Alaattin KÖSEOĞLU

 

22.05.1970 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Subaşı Köyü'nde doğdu. Babasının adı Muhsin, annesinin adı Sebahat'tır. İlkokulu Pazar ilçesinin Subaşı köyü'nde okudu.
1972/2 tertip Jandarma eri olarak askere gitti. Tunceli ili'nin Nazimiye ilçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli iken 02 Kasım 1992 tarihinde izinden dönerken Taht köprüsü mevkiinde teröristlerin yol kesmesi neticesinde otobüsten indirilerek şehit edilmiştir. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Piyade Komando Er Hızır SANDALLI

 

İsmail ve Hacere SANDALLI'nın 3. çocuğu olarak 01.09.1971 tarihinde Rize'nin Merkez Kırklartepe Köyü'nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, Ortaokulu Yiğitler Köyü Taşköprü Atatürk İlköğretim Okulu'nda bitirdi. Liseyi Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
1971/4 tertiple acemi eğitimi için Hendek-Adapazarı'na gitti. Midyat 2. Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 13.10.1992 tarihinde sınır ötesi harekatta Kuzey Irak Şhive bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz


 

Jandarma Er Yüksel ÇAKAR

 

01.04.1971 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Kesikköprü Köyü'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Naciye'dır. İlkokulunu Pazar ilçesinin Kesikköprü Köyü'nde okumuştur.
1971/4 tertip jandarma eri olarak 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, Devrek-Zonguldak 'a acemi birliğine gitti. Acemi eğitimi'nden sonra Mardin il Jandarma Komutanlığı'na bağlı Dallıağaç Jandarma Karakol Komutanlığı'nda vatanı görevini yaparken 01 Şubat 1993 tarihinde saat 15:30 da terhisi nedeni ile Karakol 'dan alınıp, konvoy halinde Nusaybin ilçe merkezine getirilirken Yandere köyü mevkiinde yasadışı PKK örgüt mensuplarınca konvoy 'un pusuya düşürülmesi ile şehit olmuştur.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Onbaşı Doğan DAĞCI

 

Yusuf Ziya ve Emine DAĞCI'nın çocuğu olarak Rize'nin Çayeli ilçesinde 1972 yılında doğdu. Lise Mezunudur.
26 Ağustos 1992 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Çanakkale 116. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Lice Jandarma Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. 24 Haziran 1993 günü Lice'nin üçdamar Köyü'nde PKK terör örgüt mensuplarıyla girilen silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Aşıklar Köyü'ndedir.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Piyade Er Erol ŞAFAK

 

Rize ilinin merkez Sütlüce köyü'nde 1972 yılında İbrahim ve Hatice ŞAFAK'ın birinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Zincirliköprü Köyü İlkokulu'nda okudu. Fındıklı Ortaokulu'ndan ayrıldı. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
Dargeçit-Çelik Jandarma Karakol Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 2 Temmuz 1993 tarihinde bu bölgede çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Komando Er Muhammet YÜCE

 

İbrahim ve Seyyare YÜCE'nin çocukları olarak 1972 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul mezunudur.
26.08.1992 tarihinde askerlik hizmetini yapmak üzere Manisa-Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Ergani Jandarma Komando Taburu 3. Bölük Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur.17.08.1993 tarihinde Dicle İlçesi'nin İsmail Boğazı mevkiinde arazı taraması operasyonu sırasında teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Çayeli'nin Karaağaç Köyü'ndedir.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Er Mürsel BASA

 

12.05.1972 tarihinde Rize ili Pazar ilçesi Akmescit Köyü'nde doğdu. Babasının adı Sami, annesinin adı Lilifer'dir. İlkokulu Akmescit Köyü'nde, Ortaokulu 'da Pazar Ortaokulu'nda bitirmiştir.
05.06.1993 tarihinde 1973/2 tertip jandarma eri olarak 2nci Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı Bornova/İzmir 'e, acemi birliğine gitti. Acemi eğitiminden sonra Bingöl il Jandarma Komutanlığı Yayladere ilçesi Güneşli Jandarma Karakol Komutanlığı emrinde görev yaparken 10 Eylül 1993 tarihinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Komando Er Hilmi BOZDİ

 

Fevzi ve Mine BOZDİ'nin oğulları olarak Rize'nin Pazar ilçesinde 30.09.1972 tarihinde doğdu.
Bingöl il Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken Bingöl-Adaklı ilçesi yakınlarında içinde bulunduğu aracın pusuya düşürülmesi sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda evliydi...
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.

Sitemizin e-mail adresine Merhum Hilmi BOZDİ için gelen yazı.
İsmim Fatih AKDOĞAN Yozgat Akdağmadeni'liyim 72/4 tertip olarak Adaklıda askerlik yaptım. Öncelikle size teşekkür ediyorum çünkü Hilmi'yi hala içinizde yaşattığınız için.. Hilmi BOZDİL benim.arkadaşımdı. Size onla ilgili üzücü bir bir olayımı anlatayım. Timler hazırlandı tam arabaya binmek üzerken elinde bir kaç hobi çikolata ile geldi. Al devrem Fatih dedi, yeğenin olmuş bunu ye dedi. Bende dedim ki, oğlum senin her gün çocuğun mu oluyor bu ne kadar çikolata dedim. Oda olsun olsun sen ye dedi ve arabaya bindi, gittiler. Hatta dün'de onunla aynı anda pusuya düşen bir asker arkadaşımız geldi. Oda oradaki olayları anlattı. En son ruhunu teslim etmeden önce o koca vücudu titreyerek siz korkmayın diyor ve mermiler üzerine yağarken GTT yi (PKK) üzerlerine doğrultuyor, patlatıyor ve titreye titreye ruhunu teslim ediyor. Ona tekrar Allah'tan Rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun. Her ana böyle bir genç doğuramaz. O ananın elinden ayağından öperim.


 

Piyade Er Ali İSLAMOĞLU

 

1972 yılında Rize 'de doğdu. Babasının adı Hamdı, annesinin adı Mahmure'dir.
Midyat 2. Komando Alayı, 1. Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken, 16 Ekim 1993 tarihinde Şenyayla-Esenlik bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Kurtuluş Köyü'ndedir.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.


 

Jandarma Komando Er Oktay TÜRÜT

 

Rize ili Merkez Ambarlık köyünde 1972 yılında Halim ve Hatice TÜRÜT 'ün üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Ambarlık İlkokulunda okudu. Ortaokulun birinci sınıfından ayrıldı. Askere gidene kadar marangoz olarak çalıştı.
Diyarbakır-Silvan Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 28.01.1994 tarihinde Diyarbakır-Kulp ilçesi Naygültepe mevkiinde çıkan çatışma sonucu şehit oldu.
Bekar olarak şehit olan Oktay TÜRÜT'e Allah'tan Rahmet diliyoruz


 

Yedek Subay Öğrenci Ekrem OKUTAN

 

Cevdet ve Vasfiye OKUTAN'ın oğulları olarak 23.04.1962 tarihinde Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. Merkez İlkokulu, Fatih Ortaokulu ve Ardeşen Lisesi'ni bitirdikten sonra Yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nin Matematik bölümünde bitirdi.
235. dönem olarak askere gitti. Tuzla Piyade Okulu'nda yedek subay adayı iken 12.02.1994 tarihinde Tuzla tren istasyonuna konulan bombanın patlaması sonucunda şehit olmuştur. Şehit olduğunda evliydi ve bir kız çocuğu vardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.


 

J. Mekanize Komando Er Ersin GÜNER

 

Cemal ve Şadiye Güner 'in dördüncü çocuğu olarak 1973 yılında Rize 'de doğdu. İlkokulu İstanbul-Beykoz Çubuklu İlkokulunda bitirdi. Askere gidene kadar serbest olarak çalıştı.
Siirt-Eruh ilçe Jandarma komutanlığı 'da askerliğini yaparken 30 Nisan 1994 tarihinde operasyona giden birliklere erzak ikmali için giderken Erenkaya-Beyaz Kapı mevkiinde aracın yola yerleştirilmiş mayına çarpması sonucu şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.


 

Piyade Er Kadir SUAL

 

Recep Ali ve Şükriye SUAL'ın oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 01.01.1972 tarihinde dünyaya geldi. İlkokulu Bayırcık İlkokulunda okudu.
1972/4 tertip askere gitti. Sarıkamış 9. Piyade Tümeni 57. Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12.05.1994 tarihinde Ağrı-Tendürek Dağı'nda icra edilen operasyon sırasında çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Allah rahmet eylesin





J. Komando Onbaşı Hüseyin GÜR

Bayram ve Güllü GÜR 'ün 8. çocuğu olarak 07.01.1973 tarihinde Rize'nin İkizdere ilçesi Ballı Köyü'nde doğdu. İlkokulu Trabzon 'un Of ilçesi Pınaraltı Köyü'nde bitirdi. Askere gidene kadar Rize'nin Atmeydanı Mahallesi Ortaalan Camisi'nde müezzin olarak çalıştı.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 16.05.1994 tarihinde Bingöl-Yedisu ilçesi kırsal kesimde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.

Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz. 





Topçu Çavuş Bekir ALTUNBAŞ 

Mehmet ve Hamdiye ALTUNBAŞ 'ın çocukları olarak 1971 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu.
28 Şubat 1993 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere İzmir-Bornova 57. Topçu Er Eğitim Tugay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Diyarbakır-Bilgekışlası 16. Zırhlı Tugay Topçu Taburu 1. Bölük Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. 27.05.1994 tarihinde saat 19:50 'de 16. Zırhlı Tugay Topçu Taburu 1. K/M OBÜS bataryasında görevli iken Layayran mezrası yakınında Bedir Ezan Tepe de yasa dışı örgüt mensuplarının açtığı ilk ateş sonucu ağır yaralanmış olup, hastaneye kaldırılırken yolda şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekar olan Bekir ALTUNBAŞ 'ın mezarı Büyük Caferpaşa Mahallesi'ndedir.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz. 




J. Komando Er Aydın BODUR

Hikmet ve Sevim BODUR 'un oğulları olarak Rize'nin Ardeşen ilçesinde 26.02.1973 tarihinde doğdu.
Siirt-Eruh 3/3 Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 03.06.1994 tarihinde Siirt-Eruh-Kevarasusin mevkiinde çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz. 


 


P. Er Cemal TÜFEKÇİOĞLU

Ahmet ve Lütfiye TÜFEKÇİOĞLU'nun 2.çocuğu olarak 01.01.1971 tarihinde Rize'nin Kalkandere ilçesinde doğdu.

İlkokulu Rize Kurtuluş ilkokulu'nda bitirdi. Ortaokulu İstanbul Acıbadem Ortaokulu'nda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.

Kars Çakmakkışla 14. Mekanize Piyade Tugayı 1. Mekanize Piyade Taburu 1. Bölükte askerlik görevini yaparken 13.06.1994 tarihinde Kars-Kağızman Kuloğlu bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur.

Şehit olduğunda nişanlıydı. Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz . 







P. Er İbrahim MERAL

Rize ili Merkez Kurtuluş Köyü'nde Eyüp ve Nihal MERAL'ın dördüncü çocuğu olarak 1973 yılında doğdu. İlkokulu Kurtuluş Köyü İlkokulu'nda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Kağızman 7. Mekanize piyade tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12 Temmuz 1994 tarihinde Kars-Kağızman-Değirmendere bölgesinde çıkan silahlı çatışma sonucu şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.






J. Komando Er Kemal İSMAİL

1974 yılında Rize 'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Fatma 'dır.
İstanbul Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken 11.08.1994 tarihinde Iğdır-Aralık ilçesi Adetli Köyü'nde pusu ve tıkama görevi icra ederken roketli saldırı sonucu şehit olmuştur.  
Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Ambarlık Köyü'ndedir.  Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.






J. Komando Er Murat ÇALIŞKANER

Rize ili Merkez Yiğitler köyünde Niyazi ve Neriman KABİL 'in birinci çocuğu olarak 1974 yılında dünyaya geldi. İlkokulu Yiğitler köyü ilkokulu'nda, ortaokulu Taşköprü Atatürk Ortaokulu'nda okudu. Askere gidene kadar ticaretle meşgul oldu.
1974/1 tertiple acemi eğitimi için Manisa-Kırkağaç'a gitti. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken 11 Ağustos 1994 tarihinde Iğdır ili Aralık ilçesi Adetli köyünde PKK terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.






J. Er Sefer Emre METE

İsmail ve Gülcemal METE'nin 4.çocuğu olarak 1972 yılında İstanbul-Erenköy de doğdu. İlkokulu Faik Reşat Onat İlkokulu'nda, Ortaokulu Göztepe Ortaokulu'nda Liseyi Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nde okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 13.08.1994 tarihinde Hakkari Jandarma Komutanlığı Örnek Karakolu'nda silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı İstanbul-Göztepe 'dedir.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





J. Komando Er M.Ali YILMAZ

Hulusi ve Asiye YILMAZ 'ın tek çocuğu olarak 1973 yılında Kalkandere'nin Kızıltoprak Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu Cevizlik mahallesi'ndeki Cumhuriyet ilkokulu'nda okudu. Ortaokulu KAlkandere Lisesi'nin Orta bölümünde bitirdi, Lise birinci sınıftan ayrıldı. Askere gidene kadar Gebze'de alüninyum döküm işçiliğinde çalıştı.
Beytuşşebap 5. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 5 Eylül 1994 tarihinde Beytuşşebap ilçesi Kelmehmet dağı mevkiinde PKK terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda evli olup bir erkek çocuk babası idi.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.






J. Er Ahmet YAZICI 

Ali ve Nazmiye YAZICI 'nın dördüncü çocuğu olarak 1974 yılında Rize'nin Güneysu ilçesi Bulutlu Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu Bulutlu Mahallesi'ndeki 60. Yıl İlkokulu'nda bitirdi. Ortaokula gitmedi. Askere gidinceye kadar serbest çalıştı.
Çukurca/Hakkari Pirinçeken Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 12 Ekim 1994 tarihinde Pirinçeken Jandarma Sınır bölgesinde saldırı teşebbüsünde bulunan bölücü eşkıya ile girişilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





J. Komando Er Muhammet ÇAKIR

İsmail ve Sevde ÇAKIR 'ın çocukları olarak 1974 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul mezunudur.
2 Mayıs 1994 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere Manisa-Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Siirt-Eruh 2/3 Jandarma Komando Bölük Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. 09/11/1994 tarihinde yasadışı PKK terör örgütü mensuplarıyla çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Çayeli 'nin Yenitepe Köyü'ndedir.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





P. Onbaşı Azim ÖZDEMİR

Mehmet Ali ve Fatma ÖZDEMİR 'in çocuğu olarak Rize'nin Kendirli Beldesi, Orta Mahalle'de 1974 yılında doğdu. İlkokulu İstanbul Kadıköy Muhsin Adil BİNAL İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu ve Liseyi Kenan EVREN Lisesi'nde bitirdi. Askere gidinceye kadar serbest çalıştı.
Tekirdağ-Malkara 95'inci Zırhlı Tugay 1'inci İç Güvenlik Piyade Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 17 Kasım 1994 tarihinde Siirt-Merkez Palamutlu Köyü yakınlarında PKK terör örgütüyle girişilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





P. Onbaşı Hasan AKSU

Rize ili Merkez Kömürcüler Köyü'nde 1974 yılında Rıza ve Hanife AKSU 'nun 4'uncu çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul tahsilini doğduğu yer olan Kömürcüler İlkokulu'nda, Orta tahsilini Merkez Mehmet Akif Ortaokulu'nda, Lise tahsilini ise Rize Lisesi'nin 2nci sınıfından ayrılarak yarıda bırakmıştır. Bir müddet serbest olarak çalıştı.
1994 yılında acemi birliğini yapmak üzere 74/1 tertip olarak Isparta Dağ Komando Tugayına gitti. Acemi birliği bitmeden Amasya Çavuş Talimgahına gönderildi. Aynı yerde bir ay özel tim eğitimi görerek Kars ili 19. Mekanize Tugay Komutanlığı emrine, oradan da gönüllü olarak geçici görevle Tunceli ili Nazimiye İlçesine gönderildi.
5 ay görev yaptığı birliğin katıldığı operasyonda teröristlerle girişilen çatışma esnasında 14.12.1994 tarihinde şehit düşmüştür. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





J. Ulaştırma Er Bülent BESLER

Memiş ve Basriye BESLER 'in üçüncü çocuğu olarak 1974 yılında Rize'de doğdu. İlkokulu Gülbahar İlkokulu'nda bitirdi. Askere gidinceye kadar serbest çalıştı.
Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 18 Mart 1995 tarihinde Tunceli ili Merkez Babaocağı mevkiinde PKK terör örgütü mensuplarınca çıkarılan çatışmada şehit oldu. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





P. Onbaşı Mustafa KÖSE

Dursun ve Emine KÖSE'nin oğulları olarak 1974 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul mezunudur.
26 Mayıs 1994 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere Manisa 1. Piyade er eğitim Tugayı 8. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Kars 3. Mekanize Piyade Taburu 8. Mekanize Piyade bölük Komutanlığı'nca icra edilen görev esnasında Tunceli-Nizamiye Türbetepe pusu mevkiinde 24 Temmuz 1995 günü PKK terör örgütü ile çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Çayeli'nin İncesırt Köyü'ndedir.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.





P. Er Hüseyin BÜYÜK

Tabir ve Fatma BÜYÜK 'ün 4.çocuğu olarak 1975 yılında Derepazarı ilçesinin Esentepe Köyü'nde dünyaya geldi.İlkokulu Esentepe İlkokulu'nda, Ortaokulu ve Liseyi Rize İmam Hatip Lisesi'nde bitirdi. Askere gitmeden önce Gündoğdu Yenikale Mahallesi'nde imamlık yaptı.
1975/1 tertip ile acemi eğitimi yapmak üzere Manisa-Kırkağaç 'a gitti. Van-Erciş 10'uncu Piyade Tugayı 2'nci Piyade Tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 31 Temmuz 1995 tarihinde operasyon hazırlığı esnasında askeri aracın çarpması sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı Erzurum Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi'nde 1 Ağustos 1995 tarihinde şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah'tan Rahmet diliyoruz.





P. Er Turgay BAL

12 Ekim 1972 tarihinde Şakır ve Müzeyyen BAL'ın çocukları olarak Pazar ilçesinin Sessizdere Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu Sessizdere Köyü'nde, Ortaokulu Pazar ilçesinde, Liseyi yine Pazar ilçesi Endüstri Meslek Lisesi'nde okudu.
06 Şubat 1996 tarihinde Şirnak ili Taşkonak mevkii Vatan Tepesinde el bombasının patlaması sonucu şehit olmuştur. Mezarı Sessizdere Köyü'ndedir. Şehidimiz bekardır.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





J. Er Sultan KAR

1976 yılında Rize de doğdu. Baba adı Dursun, ana adı Hesna dır.
Şirnak - Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı'nda askerliğini yaparken 26.06.1996 tarihinde Çakırsöğüt bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı İkizdere ilçesinin Gölyayla köyü'ndedir.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





J. Komando Er Mustafa YAZICI

Yaşar ve Fatma YAZICI 'nın çocukları olarak Rize'nin Çayeli İlçesinde 1976 yılında doğdu. İlkokul mezunudur.
21.05.1996 tarihinde askerlik görevini yapmak üzere Manisa 6. Jandarma Komando er Eğitim Alay Komutanlığı emrine sevk edilmiştir. Burada temel eğitimini tamamladıktan sonra Batman - Hasankeyf Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı emrine dağıtım olmuştur. 19.10.1996 tarihinde Hasankeyf Şahit sırtları mevkiinde PKK 'li teröristlerce çıkarılan silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Gürgenli Köyü'ndedir.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





J. Komando Er Erkan ŞAHİN

Suat ve Saime ŞAHİN 'in ikinci çocuğu olarak 25.10.1976 tarihinde Rize de doğdu. İlkokulu Derepazarı ilkokulu'nda bitirdi. Liseyi Tevfik İleri Meslek Lisesi'nde bitirdikten sonra askere gidene kadar serbest çalıştı.
Şirnak - Çakırsöğüt 4. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken 31.12.1996 tarihinde Şirnak - Sınat bölgesinde çıkan çatışma sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





P. Er Selçuk UZUN

1975 yılında Rize de doğdu. Babasının adı Hüseyin, Annesinin adı İbsane 'dir.
Trabzon 2.piyade Tabur Komutanlığı'nda askerliğini yaparken 27.02.1997 tarihinde Erzincan-Kemaliye-Dutluca girişinde askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanmış, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 2 Mart 1997 tarihinde şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. mezarı Çayeli ilçesinin Aktaş Mahallesi'ndedir.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





P. Er Yaşar KUŞ

Rize-Çamlihemşin Dikkaya Köyü'nden, Emine ve Osman KUŞ 'un dördüncü çocuğu olarak 20.01.1976 tarihinde Yalova'da doğdu. İlkokulu Yalova da Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu'nda ortaokul ve Liseyi Yalova İmam Hatip Lisesi'nde bitirdi. Askere gidinceye kadar serbest çalıştı.
Milli-Şirnak 1/8 'inci İç güvenlik Piyade tabur Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 07.05.1997 tarihinde Bestabaş sırtları bölgesinde bölücü terör örgüt mensuplarıyla girişilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





J. Asteğmen Coşkun TELCİ

1972 yılında Rize'de doğdu. Babasının adı Rıfat, annesinin adı Raziye 'dir. 9 Eylül Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu mezunudur.
Mardin-Savur Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda Jandarma Asteğmen rütbesiyle askerliğini yaparken 10.11.1997 tarihinde Mardin-Savur karakolu Topluvelitepe mevkiinde bölücü terör örgüt mensuplarıyla girişilen silahlı çatışmada şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı. Mezarı Rize'nin Halatçılar Mahalle'sindedir.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





J. Komando Er Muzaffer KAZDAL

Şemsettin ve Semahat KAZDAL'ın ikinci çocuğu olarak 01.03.1977 tarihinde Rize'de doğdu. İlkokulu Güneysu-Kibledağ Kalender ilkokulu'nda okudu. Askere gidene kadar serbest çalıştı.
Giresun Şebinkarahisar Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda askerlik görevini yaparken 1 Şubat 1998 tarihinde Giresun - Şebinkarahisar ilçesinde göreve giderken trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda bekardı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.





P. Komando Er Şenol ÇOLAK

Lütfü ve Nazmiye ÇOLAK'ın ikinci çocuğu olarak 20.07.1973 tarihinde Rize'nin Kırklartepe Köyü'nde doğdu. İlkokulu Kırklartepe'nin Düzler Mahallesi İlkokulu'nda bitirdi. Askere gidene kadar marangoz olarak çalıştı.
01.06.1994 tarihinde Hakkari-Alandüz mevkiinde eşkıyaya karşı icra edilen operasyonda şehit olmuştur. Şehit olduğunda evli olup, bir çocuk babasıydı.
Kendisine Allah 'tan Rahmet diliyoruz.



Daha yeni Daha eski