Yöresel Yemekler # Karalahana Çorbası

Yöresel Yemekler # Karalahana Çorbası



 Karalahana Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?


1 bağ kara lahana

1 çay bardağı çekilmiş kırıklı mısır 

Bir dilim balkabağı 

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 

 6 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı mısır unu

Tuz

Kırmızıbiber

Karabiber

Karalahana Çorbası Nasıl Hazırlanır?


Geceden ıslatılan fasulyeler ve mısır iyice yıkandıktan sonra suda haşlanır. Fasulyeler iyice haşlanınca ince ince kıyılmış karalahanalar eklenir. Karalahanalar ezilmeye başlayınca, ince kıyılmış balkabağı ilave edilir. Kabağın pişmesine yakın biber ve yağı eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır. Mısır unu çok az su ile bulamaç haline getirilerek kaynamakta olan çorbaya eklenir. Tuzunu da ekledikten sonra 10 dakika daha pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

Daha yeni Daha eski