Yöresel Yemekler # Kocakarı Gerdanı

Yöresel Yemekler # Kocakarı Gerdanı

 Malzemesi :

-Un

-Süt

-Yoğurt

-Zeytinyağı

-Tuz

-Karbonat

-Margarin

-Nişasta (Hamuru açmak için)

-İç Malzemesi : Tereyağı, kıyılmış fındık

-Şerbeti İçin : Su bardağı şeker, su, limon suyu


Yapılışı:Unun ortasını havuz gibi açılarak kenarlarına karbonat serpilir. Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuz eklenip yoğrulur. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde yoğurma kabının üzeri kapatılarak dinlendirilir. Daha sonra Hamur parçalara bölünerek nişasta yardımıyla ince ince açılır. Açılan yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sarılarak oklavanın iki kenarından İçeriye doğru yufka büzülerek oklavadan çıkararak 3 cm büyüklüğünde kesip, tepsiye dizilir. Tereyağı eritip tepsinin üzerine dökülerek ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutulan tatlının üstüne hazırlanan ılık şerbet dökülerek servis yapılır.



Daha yeni Daha eski